HAYVAN SAĞLIĞINDA PRONTECH

AVİAN İNFLUENZA(H5N1) HASTALIĞI

Avian influenza, halk arasında tavuk vebası veya kuş gribi olarak da bilinen, influenza A grubu virüslerin neden olduğu, kanatlı hayvanlarda solunum ve sinir sistemine ait belirtilerle birlikte yüksek morbidite ve mortalite hızı ile seyreden çok bulaşıcı bir hastalıktır. Hastalık çok büyük ekonomik kayıplara yol açmaktadır. Ülkemizin coğrafi özellikleri ve iklim yapısı , hastalığın saklayıcısı ve taşıyıcısı durumunda olan göçmen kuşlar için uygun bir yapı gösterdiğinden , her zaman için bir riskin mevcudiyeti söz konusudur.

Kontrol ve koruma:
Virüs, bulaştığı hayvan gübresinde soğuk havada 3 haftaya kadar canlı kalabilir. Virüs suda 22 C° lik ısıda 4 günden fazla canlı kalabilirken 0 C° de ise 30 gün canlı kalabilir. Ağır patojen özelliğe sahip virüs barındıran hayvan dışkısının 1 gramı 1 milyon kanatlı hayvana hastalık bulaştırabilir. En önemli kontrol önlemi hastalıklı ya da virüse maruz kalmış olma ihtimali olan hayvanı mümkün olduğu kadar hızlı itlaf etmektir. İtlaf edilmiş hayvanların mutlaka uygun şekilde gömülmesi gerekir (kireçlenerek ve yeterli derinliğe gömülerek). Çiftliklerin karantinaya alınması ve H5N1 de etkili PRONTECH ile dezenfeksiyonu önerilir.

HAYVAN SAĞLIĞI

Enfeksiyon riskinin olduğu durumlarda; hayvan barınaklarının,( sığır, koyun, kanatlı, at, kedi ve köpek vs.) ve su sistemlerinin dezenfekte edilmesi gereklidir. Veteriner klinikleri, hastalıkların yayılmasında köprü görevi görür. Kliniklere hasta gelen hayvanlardan bulaşma risklerini azaltmak için PRONTECH kullanmak yeterlidir. Veteriner kliniklerinde bulunan kafesler riskli alandır.

PRONTECH  UYGULAMA  ALANLARI

• Kanatlı üretme çiftliklerinde
• Broyler ve damızlıkta
• Kesimhanelerinde
• Mezbahanelerde,
• At barınaklarında
• Kafes kuşları barınaklarında
• Kuluçkahanelerde
• Yumurtacılarda
• Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Üretim Yerlerinde
• Balık Üretim tesislerinde
• Karides Üretim tesislerinde
• Veteriner ve Hayvan Barınaklarında
• Çöp Konteynırlarında

PRONTECH Hangi Hastalıklarda Kullanılır

*Şap
*Mantar
*Anthrax(şarbon)
*Brucellozis
*Leptospirozis
*Listeriozis
*mastitis
*Ruam(malleus)
*Tüberkülozis

ŞAP HASTALIĞI

Şap hastalığı ülkeler arası canlı hayvan ve hayvansal ürün ticaretini olumsuz yönde etkileyen, büyük ekonomik kayıplara neden olan, çift tırnaklı hayvanların akut ve çok bulaşıcı viral bir hastalığıdır.

SIĞIRLARDA ŞAP HASTALIĞINDA GÖRÜLEN SEMPTOMLAR

• Yüksek ateş,
• Titreme,
• Donuk ve cansız bakışlar,
• Salyalı ve şapırtılı ağız,
• Ağız, dil ve dudaklarda yaralar,
• Diş etlerinde hassasiyet ve içi dolu kabarcıklar, kabarcıklar birkaç saat sonra açılır ve açık kırmızı renkli yaralar meydana gelir
• Hassas ve ızdıraplı ayaklar,
• Ağır vakalarda tırnak düşmesi,
• Süt veriminde azalma,
• Buzağılarda ölüm.

KOYUNLARDA ŞAP HASTALIĞINDA GÖRÜLEN SEMPTOMLAR

Sığırlarda görülen belirtilere ilave olarak;

• Durgunluk,
• Halsizlik,
• Aniden oluşan topallık,
• Sürüden ayrı yatma isteği,
• Kuzularda ölüm.
Şap hastalığının meydana getirdiği kayıplar

• Süt ve et verimindeki kayıplar,
• Hayvanların gelişmesinde gerilik,
• Gebe hayvanlarda yavru atma,
• Özellikle genç hayvanlarda görülen oldukça yüksek oranda ölümler,
• Dış ticarete getirilen kısıtlamalardan doğan ekonomik kayıplar,
• Tedavi masrafındaki maliyet.

Şap Hastalığında Kontrol ve Koruma

*PRONTECH ile çevre iyice dezenfekte edilir. Prontech'li su ile çevre dezenfeksiyonu sağlanır.
*Su kanalları-su tankları
*Yemlikler
*Buzağı kulübeleri
*Sağımhaneler
*Sağım makinaları

ŞARBON HASTALIĞI

Şarbon Bacillus anthracis isimli bakterinin sebep olduğu bir hastalıktır. Antraks ismiyle bilinen şarbon özellikle sığır, koyun, keçi ve deve gibi otçul memeli hayvanların bir hastalığı olmakla beraber insanlarda, diğer memelilerde ve bazı kuşlarda da görülebilmektedir. Havayla temas eden şarbon bakterisi, spor denilen dış ortama dayanıklı bir yapıya dönüştüğünden yıllarca hastalık yapabilme özelliğini sürdürür. Hayvanların bu bakterilere temasıyla da hastalık tekrar ortaya çıkar. etkeni; hareketsiz, aerob, gram pozitif özelliğindedir.
Hastalık hayvanlara oral yolla, derideki yaralarla ve solunumla bulaşır. Hastalığın görüldüğü çiftlikler hasta hayvanların gömüldüğü yerler ve çevreleri bulaşma yönünden tehlikeli yerlerdir.

ŞARBON HASTALIĞINDA GÖRÜLEN SEMPTOMLAR:


• Hayvanlarda yüksek ateş,
• Dalakta büyüme,
• Kanın katran gibi koyu renk alması
• Kanın pıhtılaşma özelliğinin kaybolması .

Şarbondan kontrol ve koruma

• Şarbonlu olduğundan şüphelenilen veya şarbondan ölen hayvanlar asla kesilmemeli ve yüzülmemelidir.
• Şarbondan ölen hayvanlar mümkünse yakılarak imha edilmeli veya 2 metre derinliğinde çukurlar açılarak üzerine sönmemiş kireç dökülüp gömülmelidir.
• Hasta hayvanların bulundukları yerler ve taşındıkları nakil vasıtaları temizlenmeli , PRONTECH ile dezenfekte edilmelidir.
• Hasta hayvanların temas ettiği yem maddeleri, altlıklar ve gübre gibi bulaşık materyaller yakılarak imha edilmelidir.
• Hastalık şüphesiyle yetkili birimler tarafından konulan müşahade ve karantina süresi sona ermeden hayvanlar kesilmemeli ve etleri tüketilmemelidir.
• Şarbonun yayılmasını önlemek amacı ile öncelikle hastalığın konakçı olarak seçtiği koyun, keçi, sığır, manda, at, kedi, köpek barınakları PRONTECH ile dezenfekte edilmelidir

Büyükbaş Çiftliklerinde PronTech Uygulaması

Taşınabilir bütün ekipmanlar çıkarılır, tüm altlık ve dışkı uzaklaştırılır, kaba kir suyla yıkanır.
KULLANIMI
DOZ
UYGULAMA
NOT
Yüzeylerin dezenfeksiyonu 1gr/1L(400ppm) Sprey Tüm yüzey ıslanacak şekilde
Alanların dezenfeksiyonu 2gr/1L(800ppm) Sisleme Tüm alanı kaplıyacak şekilde
Ekipmanların dezenfeksiyonu 1gr/1L(400ppm) Sprey veya daldırma Direk Temas
Yemlik ve sulukların dezenfeksiyonu 2gr/1L(400ppm) Direk temas  
Biyofilmin Kontrolü 2gr/1L(800ppm) Direk temas
Temiz altlık 1gr/1L(800ppm) Sisleme Tüm alanı kaplıyacak şekilde
Nakil araçlarının dezenfeksiyonu 1gr/1L(400ppm) Doğrudan uygulama veya sprey Tüm yüzey ıslanacak şekilde
Nakil araçlarının dezenfeksiyonu 2gr/1L(800ppm) Sisleme Tüm alanı kaplıyacak şekilde
çiftlik revirleri 2gr/L(800 ppm) Sprey Tüm yüzey ıslanacak şekilde
Hasta hayvanların padokları 2gr/L(800 ppm) Sprey Her hasta hayvan giriş ve çıkışında
Revir girişlerinde ayakların dezenfeksiyonu 1gr/L(400 ppm) Direk suyu 3 günde bir solüsyon değiştirilir
Revir ekipmanlarının dezenfeksiyonu 2gr/L(800 ppm) Sprey Tüm yüzey ıslanacak şekilde

Not: Dezenfeksiyonun etkinliği için önce kaba temizlik yapılır, sonra tüm yüzeyler yıkanır.
• 1000 litre suya 1kg prontech uygulanır.(400 ppm )
• 500 litre suya 1/2 kg prontech uygulanır.(400 ppm)
• 20 litre suya 20 gr prontech uygulanır.(400 ppm)
• Bir traktörün arkasında taşıdığı tahmini su 500 litredir.
• Hayvanları uygulama esnasında ahırdan çıkarmaya gerek yoktur.
• Kirlenmiş, tortulaşmış,süt sağım makinalarınıza bir defaya mahsus 2gr/L prontech uygulanır. (800 ppm)
• Sağım makinanızda oluşan süt yağlarını bakterilerle birlikte söker atar.
• Sporlu bakterilerle mücadele söz konusu ise 2gr/Litre(800 ppm) PRONTECH 5 dakika uygulanır

PRONTECH Kullanım Alanları

*Her çeşit hayvan barınağının dezenfeksiyonunda
*Çiftliklerde ki her çeşit alet ve ekipmanın dezenfeksiyonunda
*Sanitasyonu sağlanan yüzeylerin(duvarlar,yemlikler,suluklar ve benzeri yüzeyler) rutin dezenfeksiyonunda
*Su sistemi dezenfeksiyonunda (Biyofilm)
*Zemin ve adsorban yüzeylerin dezenfeksiyonunda
*Hayvan ayak havuzlarında,
*Nakil araçlarının ve tekerleklerinin dezenfeksiyonunda
*Veteriner kliniklerinin dezenfeksiyonunda
PRONTECH dozaj pompası, sisleme cihazı ve ULV cihazı gibi farklı ekipmanlarla kullanıma oldukça uygundur.


TAVUK ÇİFTLİKLERİNDE

Hayvanın canlı olarak naklinden itibaren; kesim, işleme, taşıma ve satış aşamalarında teknolojik ve hijyenik kurallara uyulmadığı taktirde, pek çok çeşitte ve yüksek sayıdaki mikroorganizma ile kontamine olabilen piliç eti, kısa sürede tüketilemez duruma gelerek, büyük ekonomik kayıplara ve sağlık problemlerine neden olabilmektedir. Özellikle son yıllarda, bütün dünyada artış gösteren hayvan ve hayvansal ürün kaynaklı enfeksiyon ve intoksikasyonlar içerisinde, kanatlı etinden kaynaklananların önemli bir yer tuttuğu da bildirilmektedir. İşletmeler tavuk etinde HACCP analizini özellikle patojenleri elimine edebilmek ve tüketiciye sağlıklı bir ürün sunabilmek amacıyla uygulamalıdır.

Kanatlı Etiyle Bulaşan Başlıca Patojen Mikroorganizmalar

• Salmonella spp.
• Campylobacter jejuni
• Listeria monocytogenes
• Clostridium perfringens
• Staphylococcus aureus

Salmonella nedir?

Salmonella çubuk şeklindeki, hareketli (hareketsiz olan S. gallinarum and S. pullorum hariç), spor oluşturamayan ve Gram- negatif olan bir tür bakterinin adıdır. Yaygın olarak hayvanlarda özelliklede kümes hayvanlarında görülür. Bu organizmanın kaynakları su, toprak, böcekler, fabrika yüzeyleri, mutfak yüzeyleri, hayvan dışkıları, çiğ et ve çiğ deniz mahsulleri sadece birkaçıdır

Belirtiler nelerdir?

Salmonella bulaşan kişilerde genel olarak baş ağrısı, ateş, mide krampları, ishal, mide bulantısı ve kusma gibi belirtiler görülür. Bu belirtiler genellikle 4-7 gün; bazen de daha uzun sürer. Eklemlerle ilgili semptomlar 3-4 hafta sürebilir.

Kimler risk altındadır?

Bütün yaş grupları buna maruz kalabilir, fakat semptomları yaşlılarda, bebeklerde ve hastalıklı insanlarda daha şiddetlidir.

Nasıl Bulaşır?

• Tüm hayvan türleri Salmonella spp . Taşır.
• Organizmalar yem ve çevreyi kontamine eder.
• Su sistemlerinden (biyofilm) bulaşır.
• Tüm Salmonella’lar potansiyel olarak patojeniktir.
• Salmonella organizmaları dirençlidir.
     – Çöplerin içinde 144 gün
     – Tüylerin içinde 4 yıl yaşarlar.
     – Fare, kuşlar, balık, hayvan proteini,sinek, su (biyofilm) ile bulaşır.
• Bakteri hücre içine penetre olur,antibiyotik tedavisinde bile varlığını sürdürür.
• Taşıyıcılıktaki genel durum ortaktır. (semptomlar azdır)
• Bazı türler dikey iletilir.(yumurta aracılığı ile )
• Düşük kontaminasyon kesimhanelerde Bağırsaklardan kaynaklanan yüksek oranda kontaminasyona sebep olabilir.
• Enfeksiyonun bir çok potensiyel kaynağı sürülere yayılmasını önlemeyi hemen hemen imkansız kılıyor.
• Slamonellosis sadece kanatlı problemi değildir. Bu aynı zamanda Halk Sağlığı problemidir.
• Endüstriye verdiği zarar çok büyüktür.
• Büyük zarar kontrol planı maliyetidir.
• Diğer bir zarar kontaminasyondan dolayı etlerde ve gıdalarda bulunması

DSÖ'NÜN GIDA ZEHİRLENMESİNE KARŞI ON ADIM KURALI

• Güvenli gıda seçin
• Gıdalarınızı tam olarak pişirin
• Pişmiş gıdaları vakit geçirmeden tüketin
• Pişmiş gıdaları dikkatli depolayın
• Pişmiş gıdanın tamamını ısıtın
• Pişmiş gıdayla çiğ gıda arasındaki teması önleyin
• Ellerinizi tekrar tekrar yıkayın
• Mutfak yüzeylerini temiz tutun
• Gıdaları hayvanlardan koruyun
• Saf ve temiz su kullanın

Kanatlı Eti Hijyeni (Kümesten sofraya güvenli üretim yaklaşımı)

• Saha bazında; kümes, klima sistemi ve su sisteminin dezenfeksiyonu
• Kesim aşamasında kesimhanenin dezenfeksiyonu
• İşleme, muhafaza, taşıma aşamasında yüzeylerin dezenfeksiyonu

PronTech  Patojenleri nasıl elimine edileceğine dair fikirleri değiştirdi.

- PRONTECH güçlü ve benzersiz bir bakterisit,fungisit,virüsitve algasit ve sporosittir.Brolier, damızlıklar,ticari yumurtacılar ve kesimhanelerde bulunan patojenlerin varyetelerini kontrol ve elimine etmesinin yanı sıra kuluçkahanelerde dezenfeksiyonu ve korumayı sağlar.
- PRONTECH Avian influenza,Gumboro,Salmonella sp,E.coli,Aspergilus sp ve diğerlerini elimine eder.
- PRONTECH işletmenizin standart HACCP sanitasyon programına dahil edebilir,sizin verim ve karlılığınızı büyük oranda artırır.
- PRONTECH biyofilme penetre olur ve su kanallarıyla yayılan mikroorganizmaların kontaminasyon kaynağını ortadan kaldırır.
- PRONTECH ayrıca ekipmanları tepsileri araç gereçleri duvarları ve yerleri hiç koku bırakmadan hızlı ve etkili bir şekilde dezenfekte eder.
- PRONTECH çok düşük toksisiteye sahip olup,pratik kullanım sağlar.Maske ,eldiven yada özel giysi giymeye gerek kalmaz.
- PRONTECH çevreye dosttur. Tüm kanalizasyon sistemlerinde %100 geri dönüşümlüdür.
- Her alanda tek dezenfektan PRONTECH kullanımı yeterlidir.Elektiriksel şok etkisi mikroorganizmalara etki ettiği için direnç gelişmez.Direnç gelişmediği için sürekli kullanılmasında problem yoktur.

Aşağıda sıralananlar sayesinde pratik kullanım

• Stabilitesi (aşırı sıcaklıklarda satabil)
• Kuru boncuk formu
• Uçucu olmayan özelliği
• Depolama alanında düşük maliyet, granül formu sayesinde rahat taşıma ve ulaşım
• Kokusuz
• Tahriş edici olmayan
• Aşındırıcı olmayan
• Direnç yaratmayan.
• Ph 3-11 arlığında çalışma özelliği
• Organik madde varlığında etkili
• Biyofilmlerde etkili
• 30 saniyede mikroorganizmaların %99,999 kadarını elimine eden ideal yüksek düzey dezenfektandır.

KANATLI ENTEGRELERİNDE HACCP UYGULAMA PROGRAMI

1-Damızlık  Dezenfeksiyon Programı

KULLANIMI
DOZ
UYGULAMA
NOT
Yemlik ve su sisteminin dezenfeksiyonu 2gr/L(800ppm) Direk temas Devre aralarında
Biyofilmin kontrolü 2g/L (800 ppm) Direk temas Devre aralarında
Klima sistemleri 2g/L (800 ppm) Direk temas Devre aralarında
Alanların Dezenfeksiyonu 2g/L (800 ppm) sisleme Tüm alanı kapsayacak şekilde
Yüzeylerin Dezenfeksiyonu 1g/L (400 ppm) Sprey Tüm yüzeyler ıslanacak şekilde
Ekipmanların Dezenfeksiyonu 1g/L (400 ppm) Sprey,yıkama Direk temas
Çizmelerin ve tekerlerin dezenfeksiyonu 1g/L (400 ppm) Direk suya 3 günde bir solüsyon değiştirilir
Kümeslerin dezenfeksiyonu 1g/L (400 ppm) Yüzeylere serpme Tüm yüzeyler ıslanacak şekilde
Ulaşım Araçları Dezenfeksiyonu 1g/L (400 ppm) sprey Tüm yüzeyler ıslanacak şekilde
Ulaşım Araçları Dezenfeksiyonu 2g/L (800 ppm) sisleme Tüm yüzeyler ıslanacak şekilde
Temiz altlık 2g/L (800 ppm) sisleme Tüm alanı kapsayacak şekilde.

2-Yumurtacı  Dezenfeksiyon Programı

KULLANIMI DOZ
DOZ
UYGULAMA
NOT
Yemlik ve su sisteminin dezenfeksiyonu 2gr/L(800ppm) Direk temas Devre aralarında
Biyofilmin kontrolü 2g/L (800 ppm) Direk temas Devre aralarında
Klima sistemleri 2g/L (800 ppm) Direk temas Devre aralarında
Alanların Dezenfeksiyonu 2g/L (800 ppm) sisleme Tüm alanı kapsayacak şekilde
Yüzeylerin Dezenfeksiyonu 1g/L (400 ppm) Sprey Tüm yüzeyler ıslanacak şekilde
Ekipmanların Dezenfeksiyonu 1g/L (400 ppm) Sprey,yıkama Direk temas
Çizmelerin ve tekerlerin dezenfeksiyonu 1g/L (400 ppm) Direk suya 3 günde bir solüsyon değiştirilir
Kümeslerin dezenfeksiyonu 1g/L (400 ppm) Yüzeylere serpme Tüm yüzeyler ıslanacak şekilde
Ulaşım Araçları Dezenfeksiyonu 1g/L (400 ppm) sprey Tüm yüzeyler ıslanacak şekilde
Ulaşım Araçları Dezenfeksiyonu 2g/L (800 ppm) sisleme Tüm yüzeyler ıslanacak şekilde
Temiz altlık 2g/L (800 ppm) sisleme Tüm alanı kapsayacak şekilde.

3-Broyler Dezenfeksiyon Programı

KULLANIMI DOZ
DOZ
UYGULAMA
NOT
Yemlik ve su sisteminin dezenfeksiyonu 2gr/L(800ppm) Direk temas Devre aralarında
Biyofilmin kontrolü 2g/L (800 ppm) Direk temas Devre aralarında
Klima sistemleri 2g/L (800 ppm) Direk temas Devre aralarında
Alanların Dezenfeksiyonu 2g/L (800 ppm) sisleme Tüm alanı kapsayacak şekilde
Yüzeylerin Dezenfeksiyonu 1g/L (400 ppm) Sprey Tüm yüzeyler ıslanacak şekilde
Ekipmanların Dezenfeksiyonu 1g/L (400 ppm) Sprey,yıkama Direk temas
Çizmelerin ve tekerlerin dezenfeksiyonu 1g/L (400 ppm) Direk suya 3 günde bir solüsyon değiştirilir
Kümeslerin dezenfeksiyonu 1g/L (400 ppm) Yüzeylere serpme Tüm yüzeyler ıslanacak şekilde
Ulaşım Araçları Dezenfeksiyonu 1g/L (400 ppm) sprey Tüm yüzeyler ıslanacak şekilde
Ulaşım Araçları Dezenfeksiyonu 2g/L (800 ppm) sisleme Tüm yüzeyler ıslanacak şekilde
Temiz altlık 2g/L (800 ppm) sisleme Tüm alanı kapsayacak şekilde.

4-Kuluçkahane Dezenfeksiyon Programı

KULLANIMI DOZ
DOZ
UYGULAMA
NOT
Yumurtaların 2gr/L (800ppm)

*Daldırma 10-15 dak(suyun sıcaklığı 38-40 C’de tutulmalıdır.

*sprey

*sisleme( 6-10 mikron)
Kuluçkalık yumurtalar toplamadan hemen sonra sağaltılmalıdır.
Depo ve Soğuk odalar 2g/L (800 ppm)

Günde 2

*Sabah

*Öğleden sonra

*sprey :Tüm yüzeyler ıslanacak şekilde

 * Sisleme :Tüm alanı kapsayacak şekilde (30dak)
Kuluçkahanelerin (inkübatör odalarının) 2g/L (800 ppm)

Sisleme günde 2

*sabah

* Öğleden sonra
Tüm alanı kapsayacak şekilde(30 dak)
Kuluçkaların(inkübatör) ve kuluçka(çıkım makinalarının) 2g/L (800 ppm) Sisleme -günde 1 Tüm alanı kapsayacak şekilde(30 dak)

Kullanımdan önce ve sonra

(kuluçka makinalarının ,inkübasyon odalarının ,kuluçkanın ve kuluçkahanelerin)
2g/L (800 ppm) Sprey Tüm yüzeylerin kaplanmış olduğundan emin olun.
Biyofilmin kontrolü 2g/L (800 ppm) Direk temas Devre aralarında
Klima sistemleri 2g/L (800 ppm) Direk temas Devre aralarında
Alanların Dezenfeksiyonu 2g/L (800 ppm) sisleme Tüm alanı kapsayacak şekilde(30 dak)
Yüzeylerin  Dezenfeksiyonu 1g/L (400 ppm) Sprey Tüm yüzeyler ıslanacak şekilde
Ekipmanların(tepsiler,yumurta sepetleri vs.) 2g/L (800 ppm)

*5 dak daldırma

*sprey
Solüsyonu silmeyin kurumaya bırakın
Çizmelerin ve tekerlerin dezenfeksiyonu 1g/L (400 ppm) Direk suya 3 günde bir solüsyon değiştirilir
Ulaşım Araçları Dezenfeksiyonu 1g/L (400 ppm) Sprey Tüm yüzeyler ıslanacak şekilde
Ulaşım Araçları Dezenfeksiyonu 2g/L (800 ppm) sisleme Tüm alanı kapsayacak şekilde

5-Kesimhane Dezenfeksiyon Programı

KULLANIMI DOZ
DOZ
UYGULAMA
NOT
Alanların Dezenfeksiyonu 2g/L (800 ppm) sisleme Tüm alanı kapsayacak şekilde
Yüzeylerin Dezenfeksiyonu 1g/L (400 ppm) Sprey Tüm yüzeyler ıslanacak şekilde
Ekipmanların Dezenfeksiyonu 1g/L (400 ppm) Sprey,yıkama Direk temas
Çizmelerin ve Tekerlerin Dezenfeksiyonu 1g/L (400 ppm) Direk suya 3 günde bir solüsyon değiştirilir
Biyofilmin Kontrolü 1g/L (400 ppm) Direk temas Devre aralarında
Klima sistemleri 2g/L (800 ppm) Direk temas 3 ayda bir
Ön Soğutucu Dezenfeksiyonu 1g/16L (25 ppm) Doğrudan uygulama  Direk Temas
Soğutucu Dezenfeksiyonu 1g/16L (25 ppm) Doğrudan uygulama Direk Temas
Ulaşım Araçları Dezenfeksiyonu 1g/L (400 ppm) sprey Tüm yüzeyler ıslanacak şekilde
Ulaşım Araçları Dezenfeksiyonu 2g/L (800 ppm) sisleme Tüm yüzeyler ıslanacak şekilde

AT BARINAĞININ DEZENFEKSİYONU

PRONTECH DEZENFEKTAN

• Organik madde varlığında stabildir.
• Nötr pH ‘da olup, 3-11 pH aralığında çalışır.
• Biofilme penetre olur ve su kanallarıyla yayılan mikroorganizmaların kontaminasyon kaynağını ortadan kaldırır.
• Mikroorganizmaların %99.999 kadarını 30 saniyede elimine eder.
• Hem temizler, hem dezenfekte eder,
• Daha sağlıklı bir ortam sağlar,
• İnsan, hayvan ve çevre sağlığına zarar vermez,
• Yer,yüzey,ekipman ve hava dezenfeksiyonunda etklidir.Mikroorganizmalara karşı tam kontrol ve koruma sağlar
• Ahır yüzeyi, alet ve ekipmanın temizlik ve dezenfeksiyonunda idealdir.
• Geniş spektrumlu etkili bir dezenfektandır.

Hastalıklar nasıl bulaşır?

En önemli kaynak diğer atlardır.
1- Atlardan atlara direk temasla,
2- Aynı ahırda bakılan hayvanlarda solunum yoluyla,
3- Koşum takımı, eyer gibi ekipman, alet ve araçlar, ortak kullanılan yalak ve suluklarla,
4- Hasta atlarla uğraşan insanlarla.

At Barınaklarında PronTech Uygulama Tablosu

Taşınabilir bütün ekipmanlar çıkarılır, tüm altlık ve dışkı uzaklaştırılır, kaba kir suyla yıkanır.
KULLANIMI
DOZ
UYGULAMA
NOT
Yüzeylerin dezenfeksiyonu 1gr/1L(400ppm) Sprey Tüm yüzey ıslanacak şekilde
Alanların dezenfeksiyonu 2gr/1L(800ppm) Sisleme Tüm alanı kaplıyacak şekilde
Ekipmanların dezenfeksiyonu 1gr/1L(400ppm) Sprey veya daldırma Direk Temas
Yemlik ve sulukların dezenfeksiyonu 2gr/1L(400ppm) Direk temas  
Biyofilmin Kontrolü 2gr/1L(800ppm) Direk temas
Temiz altlık 1gr/1L(800ppm) Sisleme Tüm alanı kaplıyacak şekilde
Nakil araçlarının dezenfeksiyonu 1gr/1L(400ppm) Doğrudan uygulama veya sprey Tüm yüzey ıslanacak şekilde
Nakil araçlarının dezenfeksiyonu 2gr/1L(800ppm) Sisleme Tüm alanı kaplıyacak şekilde
çiftlik revirleri 2gr/L(800 ppm) Sprey Tüm yüzey ıslanacak şekilde
Hasta hayvanların padokları 2gr/L(800 ppm) Sprey Her hasta hayvan giriş ve çıkışında
Revir girişlerinde ayakların dezenfeksiyonu 1gr/L(400 ppm) Direk suyu 3 günde bir solüsyon değiştirilir
Revir ekipmanlarının dezenfeksiyonu 2gr/L(800 ppm) Sprey Tüm yüzey ıslanacak şekilde

Not:
Dezenfeksiyonun etkinliği için önce kaba temizlik yapılır, sonra tüm yüzeyler yıkanır.
*1000 litre suya 1kg prontech uygulanır.(400 ppm )
*500 litre suya 1/2 kg prontech uygulanır.(400 ppm)
*20 litre suya 20 gr prontech uygulanır.(400 ppm)
*Bir traktörün arkasında taşıdığı tahmini su 500 litredir.
*Sporlu bakterilerle mücadele söz konusu ise 2gr/Litre(800 ppm) PRONTECH 5 dakika uygulanır.
*Atları uygulama esnasında ahırdan çıkarmaya gerek yoktur.