Gıda Üretim ve Yem Tesislerinde
PronTech Uygulama Alanları
•> Kesimhanelerde
•> Mezbahanelerde
•> Yem fabrikaları
•> Otel ve restaurantlarda
•> Gıda üretimi ve paketlemesi yapan tesislerde

5996 sayılı Veteriner hizmetleri,bitki sağlığı,gıda ve yem kanunu 11/06/2010 tarihinde kabul edilmiş, 13 Haziran 2010 tarih ve 27610 Sayılı Resmi Gazete yayınlanmıştır. Bu kanununun Gıda işletmecisi, HACCP ( tehlike analizi ve kritik kontrol noktaları ) ilkelerine dayanan gıda güvenilirliği sistemini kuracak ve uygulayacak.( Madde 29 ve madde30) ETKİN İLAÇ firması, biyogüvenlikte kullanılabilecek yeni teknoloji ,maksimumu koruma sağlayan, dezenfektan sektörünün atom bombası PRONTECH ‘i siz kullanıcılarıyla buluşturuyor. PRONTECH kullanıldığı yüzeyde etkiyi 5 gün koruyan, stabil, 30 saniyede hızlı etkiye sahip , kullanıcıya toksik olmayan, yüzeylerle uyumlu ve kalıntı bırakmayan, mükemmel bir yer ve yüzey dezenfektanıdır.
PRONTECH ile çalışmak sanitasyon ve verimlilik görüşünüzü değiştirecektir.
PRONTECH entegrenizin standart HACCP sanitasyon programına dahil edilebilir ve sizin verim ve karlılığınızı büyük oranda artırır.
HACCP= Gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak uygulanan bir sistemdir.
Biyogüvenlik Nedir ?
• Hastalıklara karşı ilk savunma noktasıdır
• Mikroorganizmaların girişinin önlenmesi ve bu işlemin başarılması
• Karmaşık olmayan basit işlemleri içerir
• Bir sistemdir ve iyi koordinasyon ve iletişim ile çalışır (Kümes-Entegrasyon-Bölgesel-Ülkesel düzeyde olabilir).
• Sürekli eğitim ister
Enfeksiyon kontrolü BİYO-GÜVENLİK PROGRAMI ile yapılır.
HACCP 7 ilke ve 12 uygulama aşaması çerçevesinde inşa edilmiştir:
1- Tehlike analizinin yapılması.
2- Kritik kontrol noktalarının belirlenmesi.
3- Kritik limitlerin oluşturulması.
4- Kritik kontrol noktalarının izlenmesi için sistemin kurulması.
5- Kontrol altında olmayan noktaların izlenmesi ve varsa düzeltici faaliyetlerin oluşturulması.
6- Sistemin etkili bir şekilde işlemesinin denetlenmesi için kontrol prosedürlerinin oluşturulması.
7- Bu ilkelerin uygulanması için prosedür ve kayıtları kapsayan dökümantasyon sisteminin oluşturulması.
Etkin uygulanan HACCP ile kuruluşun kazandıkları:
• Müşteri güveninin artmasını sağlar.
• Tüketicilerin gıda olarak aldıkları ürünlerin sağlıklı ve güvenli olduklarından emin olmalarını sağlar.
• Önleyici yaklaşım ilkesine uygun çalışarak; imha, tekrar işleme ve ürün geri çağırmaları ortadan kaldırır.
• Tüketici sağlığını riske sokabilecek kritik noktaları kontrol altına alarak, ürün kalitesini yükseltir.
• Güvenilir Gıda Üretme / Satma Taahhüdünüzü Ortaya Koyar.
• Tüketici/müşteri, perakendeci ve hükümet organlarının güvenini arttırır.
• Markanızı / kurum imajınızı güçlendirir.
• Düzenleme Makamları / Diger Gözetmenlerce Denetime Maruz Kaldığınızda Yardımcı Olur.
• Yeni Pazar / yeni müşteri beklentilerinizi arttırır.
• Etkin bir oto-kontrol sisteminin uygulanmasını sağlar.
• Müşteri talebine uygunluğu sağlar.
• Yasal mevzuata uygunluğu sağlar.
PronTech aşağıda sıralanan özellikler sayesinde pratik kullanım sağlar.
• Organik madde varlığında etkili.
• Nötr pH ‘da olup, 3-11 pH aralığında çalışması.
• Biofilme penetre olur ve su kanallarıyla yayılan mikroorganizmaların kontaminasyon kaynağını ortadan kaldırır.
• Mikroorganizmaların %99.999 kadarını 30 saniyede elimine eder.
• Bakterisit, fungisit, virüsit, algasit(yosun),ve sporosit özelliği ile dezenfeksiyon ve korumayı sağlar.
• Yüksek düzey dezenfeksiyon sağlar.
• Geniş spektrumlu patojenlerin önlenmesine yardımcı olur.
• Yüzey gerilimini %56’ ya kadar düşürür.
• Diğer ürünlerin ulaşamadığı küçük porlara ve yarıklara penetre olur.
• Üniformaları ve yerleri dezenfekte eder.
• Aşındırıcı değildir.
• Kokuyu elimine eder.
• %100 geri dönüşümlüdür.
• Kalsiyum karbonatın 550 ppm’ine kadar olan sert sularda çalışır.
• Düşük dozlarda yüksek düzeyde etki gösterir.
• Yer-yüzey, ekipman ve hava dezenfeksiyonunda TEK ÜRÜN olarak kullanılır.